Meny

Träfönster

Både karm och båge är gjort helt i trä och passar i lite ändra hus.

Fönsterfints träfönster Freja.

Träfönster är fönster där både karm och båge är gjort helt i trä. En fördel med rena träfönster är att du får den rena träkänslan både utvändigt och invändigt, något som framförallt passar in i lite äldre hus och byggnader. Träfönster är ibland det enda valet om huset är k-märkt där man måste bevara det gamla utseendet på fönsterna. Det är väldigt vanligt att träfönster har spröjs och genomgående mittposter, där flaggfönster inte är en ovanlig kombination. Många stirrar sig blinda på priset vid köp av fönster? Vi på Fönsterfint tycker det viktigaste är vad du får för pengarna så att alla våra kunder känner sig nöjda efter köpet. Garantier, kvalité, service och kunskap från företaget du köper ifrån är en del parametrar att tänka på innan köp. När du har bestämt dig att byta ut dina fönster är det en investering i ditt boende både i komfort och energisynpunkt. Vi erbjuder även monterat & klart i hela Skåne. Är det något som är aktuellt för dig? skicka i så fall in en  förfrågan till info@fonsterfint.se så bokar vi in en tid för ett hembesök där vi går igenom allt på plats med dig.

Träfönster – klassiska, energieffektiva, och med vackert utseende

Vi på Fönsterfint erbjuder ett stort utbud av träfönster med högsta kvalité men ändå till attraktiva priser sett till vad du får för pengarna. Fönsterfints träfönster från vårt eget varumärke Freja tillverkas i dom småländska skogarna, från en av Europas största tillverkare på fönster och ytterdörrar Inwido. Med tillverkning och försäljning utan mellanhänder kan vi hålla dom låga priserna trots den höga standarden som våra träfönster håller. Med Vårt produktutbud på träfönster i serien Freja har vi dem flesta fönsterlösningarna att erbjuda dig. Passar inte våra träfönster från vårt eget varumärke Freja in så har vi även träfönster från många andra stora leverantörer att tillgå. Skicka i så fall in din förfrågan till info@fonsterfint.se  Vi erbjuder även ett stort utbud av tillval på våra träfönster och skräddarsyr ofta lösningar till våra kunder. Hittar du inte det du önskar på vår hemsida så är du välkommen att kontakta oss idag så ser vi till att ta fram en lösning som passar just dig och dina önskemål!

Varför Fönsterfints träfönster Freja?

 • Svensktillverkat träfönster av allra högsta kvalité.
 • Dolda glidbeslag – för ett snyggare utseende och längre livslängd.
 • SP Testade och P märkta
 • Demonteringsbara tätningslistor, underlättar vid målning
 • Alla trädetaljer är djupimpregnerade för bästa livslängd.
 • Stort säkerhetstänk
 • Glaspaketen är monterade enligt MTK4, dvs förseglade i alla hörn för att försvåra inbrott.
 • Värnar om miljön.
 • Rostfria gångjärn som standard på sidohängda fönster och altandörrar.
 • Långa garantier värnar om kvalité.
 • Ingår i Europas största fönster & dörr tillverkare Inwido koncernen

Frågor & Svar

Kräver träfönster underhåll?

Träfönster kräver mer underhåll och skötsel jämfört med till exempel pvc fönster eller trä/aluminumbeklädda fönster. Väljer du att sätta in träfönster kommer du behöva slipa och måla om karmarna med jämna mellanrum för att säkerställa att de står emot väder och vind ordentligt och att de håller sig fräscha. Det är även nödvändigt för att garantivillkoren ska uppfyllas. 

Vilka mått kan ni tillverka träfönster i?

Vi erbjuder fria decimeter mått utan kostad på våra fönster från serien Freja.

Hur ska jag göra för att få bort etiketten i karmen?

Etiketten ska inte tas bort för den innehåller en QR-kod som är fönstrets identitet där man kan utläsa när fönstret är tillverkat m.m

Vad är ett u-värde?

U-värde betecknar träfönstrets isoleringsförmåga. Ju lägre u- värde det är på på produkten desto bättre isolering. Det som är viktigt att kontrollera är att u-värdet gäller för hela fönster konstruktionen och inte bara glaset. 

Vad är leveranstiden på era träfönster?

Normalt har vi en leveranstid på 6-8 veckor på våra träfönster från serien Freja

Varför blir det kondens på träfönsterna?

Kondens på utsidan av träfönstret betyder egentligen bara att du har köpt ett väldigt bra isolerat fönster och är inget farligt.  Där tränger nästan ingen värme ut från insidan till fönstrets yttre glas vilket innebär att det yttre glaset kan bli kallare än utomhusluften och kan då bildas kondens. Framförallt uppstår det kondens under korta tider vår och höst och försvinner normalt när solen kommer fram och värmer upp fönsterrutan.  Är det något du tycker är ett stort problem erbjuder vi kondensminskande glas som tillval på vissa fönsterprodukter.

Kondens på insidan av träfönstret kan innebära att det är dålig ventilation i rummet där fönstret sitter och behöver då åtgärdas så att ventilationen blir tillräcklig. När man byter ut sina gamla fönster till nya med högt isolervärde kan det vara bra att beställa fönsterna med spaltventiler för att få in mer luft.

Kondens mellan glasen behöver glaskassetten bytas ut.

Vad är modulmått och karmyttermått?

Modulmått
Måtten på våra träfönster när du anger modulmått så dras det av 20mm på bredd och höjd för att du ska kunna isolera och justera ditt fönster  Till exempel om väljer ett modulmått 10*10 blir karmyttermåttet 980*980. Modulmått är en standard som alla svenska tillverkare av fönster och dörrar har enats om. Modulmåttet anger storleken på hålet i väggen där fönstret ska monteras.

Karmyttermått

Karmyttermåttet är det faktiska måttet på fönstret som ska vara minst 20mm mindre på bredd och höjd för att få rätt lutning på fönsterbleck, justering av fönstret och kunna isolera bra.

Vi rekommenderar att ta bort foderna så du ser exakt vilket mått som ska beställas. för att kunna mäta exakt innan du beställer. I vår wbbshop kan du välja både modulmått och fria mått utan extra kostnad.

Katalog Fönsterfint Freja

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned