Meny

Träfönster

Både karm och båge är gjort helt i trä och passar i lite ändra hus.

Fönsterfints träfönster Freja.

Träfönster är fönster där både karm och båge är gjort helt i trä. En fördel med rena träfönster är att du får den rena träkänslan både utvändigt och invändigt, något som framförallt passar in i lite äldre hus och byggnader. Träfönster är ibland det enda valet om huset är k-märkt där man måste bevara det gamla utseendet på fönsterna. Det är väldigt vanligt att träfönster har spröjs och genomgående mittposter, där flaggfönster inte är en ovanlig kombination. Många stirrar sig blinda på priset vid köp av fönster? Vi på Fönsterfint tycker det viktigaste är vad du får för pengarna så att alla våra kunder känner sig nöjda efter köpet. Garantier, kvalité, service och kunskap från företaget du köper ifrån är en del parametrar att tänka på innan köp. När du har bestämt dig att byta ut dina fönster är det en investering i ditt boende både i komfort och energisynpunkt. Vi erbjuder även träfönster monterat & klart i hela Skåne. Är det något som är aktuellt för dig? skicka i så fall in en  förfrågan till info@fonsterfint.se så bokar vi in en tid för ett hembesök där vi går igenom allt på plats med dig.

Vad är träfönster?

Träfönster är en typ av fönster som tillverkas av trämaterial. Träfönster har varit en populär typ av fönster i många år och är fortfarande eftertraktade av många kunder. Träfönster kan tillverkas av olika typer av trä, inklusive gran, furu, ek och mahogny. Valet av trä påverkar både fönstrets utseende och dess egenskaper. Fönster av gran och furu är vanligtvis billigare och är bra isolatorer, medan ek och mahogny ger en mer exklusiv och hållbar finish.

Fördelarna med träfönster inkluderar deras naturliga utseende och hållbarhet. Trä är ett slitstarkt material som kan motstå både fukt och värme. Träfönster är också relativt enkla att reparera om de skadas, till exempel genom att byta ut en trasig ruta eller slipa och måla om ytan.

Är träfönster miljövänliga?

Träfönster är ett populärt val för många kunder, inte bara på grund av dess naturliga skönhet och hållbarhet, utan också på grund av dess miljövänliga egenskaper. Trä är ett förnybart material som har en låg koldioxidpåverkan. Det är också biologiskt nedbrytbart och kan återvinnas när dess livslängd som fönster är över.

Träfönster är ett miljövänligt alternativ jämfört med fönster som är tillverkade av plast och aluminium, som kräver mer energi och resurser för att tillverkas. Dessutom är träfönster ett isolerande material som kan hjälpa till att minska uppvärmningskostnaderna i ett hem, vilket också kan bidra till en minskning av koldioxidutsläppen.

Träfönster – klassiska, energieffektiva, och med vackert utseende

Vi på Fönsterfint erbjuder ett stort utbud av träfönster med högsta kvalité men ändå till attraktiva priser sett till vad du får för pengarna. Fönsterfints träfönster från vårt eget varumärke Freja tillverkas i dom småländska skogarna, från en av Europas största tillverkare på fönster och ytterdörrar Inwido. Med tillverkning och försäljning utan mellanhänder kan vi hålla dom låga priserna trots den höga standarden som våra träfönster håller. Med Vårt produktutbud på träfönster i serien Freja har vi dem flesta fönsterlösningarna att erbjuda dig. Passar inte våra träfönster från vårt eget varumärke Freja in så har vi även träfönster från många andra stora leverantörer att tillgå. Skicka i så fall in din förfrågan till info@fonsterfint.se  Vi erbjuder även ett stort utbud av tillval på våra träfönster och skräddarsyr ofta lösningar till våra kunder. Hittar du inte det du önskar på vår hemsida så är du välkommen att kontakta oss idag så ser vi till att ta fram en lösning som passar just dig och dina önskemål!

Hur underhåller jag träfönster?

Att underhålla träfönster är viktigt för att förlänga livslängden och bevara deras utseende. Först och främst är det viktigt att hålla fönstren rena och torra, speciellt runt karmar och glas. Använd en mjuk trasa och mild tvål för att rengöra träet. Undvik starka rengöringsmedel eller vatten som kan tränga in i träet och orsaka skador.

Det är också viktigt att skydda träfönster från väder och vind. Måla eller lasera fönstren regelbundet för att skydda träet från sol, regn och snö. Om träet blir torrt och sprött kan det leda till sprickor och andra skador.

Kontrollera fönstrens tätningslister regelbundet och byt ut dem vid behov. Dåliga tätningslister kan leda till drag och förlust av värme, vilket kan öka energikostnaderna. 

Vilka typer av träfönster finns tillgängliga hos oss på Fönsterfint?

Vi på Fönsterfint erbjuder ett brett utbud av träfönster för att möta våra kunders olika behov och önskemål. Vårt sortiment inkluderar bland annat 1-luftsfönster, 2-luftsfönster, 3-luftsfönster, fast fönster och utåtgående fönster.

Våra 1-luftsfönster har en enda glasruta och en öppningsbar del, vilket gör dem till ett praktiskt och prisvärt val. Våra 2-luftsfönster har två glasrutor och två öppningsbara delar, vilket ger bättre isolering och ventilation. För ännu högre isoleringsförmåga och ventilation kan man välja våra 3-luftsfönster som har tre glasrutor och tre öppningsbara delar.

Vi erbjuder också fast fönster, vilket är ett fönster som inte går att öppna men som ger utmärkt ljusinsläpp och skydd mot väder och vind. För den som vill ha ett utåtgående fönster, så erbjuder vi detta alternativ också. Det utåtgående fönstret är praktiskt och ger ett naturligt flöde av frisk luft in i rummet.

Oavsett vilken typ av träfönster som passar bäst för ditt hem eller dina lokaler, kan vi på Fönsterfint hjälpa dig att hitta det perfekta alternativet. Våra träfönster är tillverkade av högkvalitativt trä och är utformade för att vara både funktionella och estetiskt tilltalande.

Varför Fönsterfints träfönster Freja?

 • Svensktillverkat träfönster av allra högsta kvalité.
 • Dolda glidbeslag – för ett snyggare utseende och längre livslängd.
 • SP Testade och P märkta
 • Demonteringsbara tätningslistor, underlättar vid målning
 • Alla trädetaljer är djupimpregnerade för bästa livslängd.
 • Stort säkerhetstänk
 • Glaspaketen är monterade enligt MTK4, dvs förseglade i alla hörn för att försvåra inbrott.
 • Värnar om miljön.
 • Rostfria gångjärn som standard på sidohängda fönster och altandörrar.
 • Långa garantier värnar om kvalité.
 • Ingår i Europas största fönster & dörr tillverkare Inwido koncernen

Frågor & Svar

Kräver träfönster underhåll?

Träfönster kräver mer underhåll och skötsel jämfört med till exempel pvc fönster eller trä/aluminumbeklädda fönster. Väljer du att sätta in träfönster kommer du behöva slipa och måla om karmarna med jämna mellanrum för att säkerställa att de står emot väder och vind ordentligt och att de håller sig fräscha. Det är även nödvändigt för att garantivillkoren ska uppfyllas. 

Vilka mått kan ni tillverka träfönster i?

Vi erbjuder fria decimeter mått utan kostad på våra fönster från serien Freja.

Hur ska jag göra för att få bort etiketten i karmen?

Etiketten ska inte tas bort för den innehåller en QR-kod som är fönstrets identitet där man kan utläsa när fönstret är tillverkat m.m

Vad är ett u-värde?

U-värde betecknar träfönstrets isoleringsförmåga. Ju lägre u- värde det är på på produkten desto bättre isolering. Det som är viktigt att kontrollera är att u-värdet gäller för hela fönster konstruktionen och inte bara glaset. 

Vad är leveranstiden på era träfönster?

Normalt har vi en leveranstid på 6-8 veckor på våra träfönster från serien Freja

Varför blir det kondens på träfönsterna?

Kondens på utsidan av träfönstret betyder egentligen bara att du har köpt ett väldigt bra isolerat fönster och är inget farligt.  Där tränger nästan ingen värme ut från insidan till fönstrets yttre glas vilket innebär att det yttre glaset kan bli kallare än utomhusluften och kan då bildas kondens. Framförallt uppstår det kondens under korta tider vår och höst och försvinner normalt när solen kommer fram och värmer upp fönsterrutan.  Är det något du tycker är ett stort problem erbjuder vi kondensminskande glas som tillval på vissa fönsterprodukter.

Kondens på insidan av träfönstret kan innebära att det är dålig ventilation i rummet där fönstret sitter och behöver då åtgärdas så att ventilationen blir tillräcklig. När man byter ut sina gamla fönster till nya med högt isolervärde kan det vara bra att beställa fönsterna med spaltventiler för att få in mer luft.

Kondens mellan glasen behöver glaskassetten bytas ut.

Vad är modulmått och karmyttermått?

Modulmått
Måtten på våra träfönster när du anger modulmått så dras det av 20mm på bredd och höjd för att du ska kunna isolera och justera ditt fönster  Till exempel om väljer ett modulmått 10*10 blir karmyttermåttet 980*980. Modulmått är en standard som alla svenska tillverkare av fönster och dörrar har enats om. Modulmåttet anger storleken på hålet i väggen där fönstret ska monteras.

Karmyttermått

Karmyttermåttet är det faktiska måttet på fönstret som ska vara minst 20mm mindre på bredd och höjd för att få rätt lutning på fönsterbleck, justering av fönstret och kunna isolera bra.

Vi rekommenderar att ta bort foderna så du ser exakt vilket mått som ska beställas. för att kunna mäta exakt innan du beställer. I vår wbbshop kan du välja både modulmått och fria mått utan extra kostnad.

Katalog Fönsterfint Freja

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned