Meny

Fönsterdörr Aluminium

Fönsterdörrar i trä/aluminium från vårt eget varumärke Freja. Svensktillverkat med kvalité.

Behöver du byta ut din fönsterdörr?

Dags att investera i nya fönsterdörrar? Att invester i hållbara och högkvalitativa fönsterdörrar i trä med aluminumbeklädd utsida hos oss på Fönsterfint är en smart investering. Vi har utveckalat och framställt fönsterdörrar och fönster utöver det vanliga ihop med Europas största fönsterleverantör Inwido. Svensktillverkat och med noga utvalda komponenter för att säkerhetsställa kvalitèn. Alla vi som arbetar på fönsterfint har lång erfarenhet av fönsterförsäljning och det är just kombinationen av produkter i fråga om hållbarhet och kvalitet i kombination med ett omsorgsfullt hantverk och utförande som kännetecknar oss på Fönsterfint.


Utåtgående fönsterdörrar i trä/aluminium från vår serie Freja

Fönsterfints fönsterdörrar från vårt eget varumärke Freja tål att jämföras med andra.

Svensktillverkat i dom småländska skogarna med rostfria gångjärn och broms i handtaget som standard där du kan bromsa fönsterdörren i valfritt läge.

Fönsterdörr Freja levereras i vit NCS S0502-Y, S0500-N (alt. 4 lasyrkulörer på fönstrets in- och utsida) som standard. 

Fönsterdörrarna är glasat enligt MTK 4 med förseglade hörn som hindrar en inbrottstjuv att lyfta ut glaskassetten från utsidan.

Alla virkesdelar är rötskyddade, torkade och målade i vår impregneringsanläggning. Rötskyddet möjliggör en 30-årig garanti på våra aluminiumbeklädda träfönsterdörrar.

Välj till spröjs, genomgående mittposter, valfri RAL eller NCS kulör valen är många. Designa och köp din fönsterdörr online på vår E-handel eller kontakta oss för offert om du inte hittar rätt lösning i vår webbshop där vi har ett mer begränsat utbud.

Tillverkas även i storlekar efter egna önskemål i centimetermått utan extra kostnad.

Varför våra trä/aluminum fönsterdörrar?

Freja

Gedigen fönsterdörr i trä med aluminumbeklädd utsida. Fönsterdörrar  i vår serie Freja är en modern fönsterdörr i klassisk tappning och ett perfekt val för dig som uppskattar trä men vill ha en underhållsfri utsida i aluminum som har längre livslängd . Fönsterdörren är välisolerad och lättskött, med 3-glas isolerruta, djupimpregnerat virke och med högklassigt fabriksmålad ytbehandling. Fönstret har i standardutförande U-värdet 1,1 och går som tillval att få ner till låga 0,9.

Ett gediget trähantverk av fingerskarvad svensk kvalitetsfuru med aluminumbeklädd utsida målat i glans 30 så du behåller träkänslan.

Utåtgående fönsterdörr trä/aluminium

Utåtgående fönsterdörr/parfönsterdörr i gediget trä med aluminiumbeklädd utsida är ett självklart val för många som vill behålla den gamla stilen på sitt hus men vill slippa underhållet som en träfönsterdörr i trä kräver med slipning och målningsarbete. Viktigt att tänka på vid köp av en fönsterdörr är att produkten du köper håller hög kvalité och har bra garantier som leverantören står för. Fönsterfints svensktillverkade Fönsterdörrar från vårt svensktilverkade varumärke Freja är ett bra val med djupimregnerat virke och noga utvalda komponenter av bästa sort står den i mot väder och vind i många år framöver. Vi lämnar en 30årig rötskydds garanti på fönsterdörrar i trä/aluminum från vår serie Freja. Vill du att din fönsterdörr ska vara helglasad eller du kanske funderar över att köpa en fönsterdörr med bröstning? valen är många. Välj mellan olika kulörer, glas, spröjs och mycket mer. Hittar du inte vad du söker på vår e-handel eller behöver mer information är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper våra duktiga säljare dig att ta fram rätt lösning.

Hos Fönsterfint beställer du måttanpassade aluminumfönsterdörrar utan extra kostnad.

Fönsterdörr med spröjs & mittposter

Välj till spröjs, mittposter för att bevara den klassiska stilen på huset. Våra Spröjs finns som mellanglasspröjs och löstagbar/utanpåliggande spröjs. Mittpost som är en genomgående glasdelande post är vanligt förekommande i kombination med spröjs och även om du vill att ett tillexempel 1-lufts fönster ska se ut som ett 2-lufts fönster. Det är även vanligt om man vill ha flaggfönster på sina fönster. Kontakt oss för rådgivning om du inte hittar vad du söker i vår webbshopp där vi ett lite mer begränsat utbud.

Varför Fönsterfints fönsterdörrar?

Fönsterdörrar trä/aluminium från vårt eget varumärke Freja.

 • Svensktillverkat av allra högsta kvalité.
 • Broms i handtaget som standard på alla våra fönsterdörrar.
 • SP Testade och P märkta.
 • Demonteringsbara tätningslistor, underlättar vid målning.
 • Alla trädetaljer är djupimpregnerade för bästa livslängd.
 • Stort säkerhetstänk.
 • Glaspaketen är monterade enligt MTK4, dvs förseglade i alla hörn för att försvåra inbrott.
 • Värnar om miljön.
 • Rostfria gångjärn som standard på sidohängda fönster och altandörrar.
 • Långa garantier värnar om kvalité.
 • Ingår i Europas största fönster & dörr tillverkare Inwido koncernen.

Frågor & Svar

Kräver fönsterdörrar i trä/aluminum underhåll?

Fönsterdörrar i trä/aluminium är så underhållsfria som man kan komma.  Aluminium är lätt att underhålla och behöver normalt bara torkas av med jämna mellanrum. vilket man kan passa på att göra när fönsterna ska putsas. Vid andra kulörer än vit kan det vara bra att vaxa upp aluminiumet för att behålla lystern. Använd ett vanlit hårdvax samma som används till bilen. Gångjärn och rörliga delar bör smörjas minst en gång om året.

Vad menas med bröstning?

Nedre delen av dörren som utförs helt tät kallas bröstning. Denna linjerar oftast med ett fönster i anslutning till dörren. Måttangivelsen för en fönsterdörr med bröstning kan till exempel vara 10*21-12 där sista siffran anger vilken fönsterhöjd dörren linjerar med, alltså modulhöjd 12 (karmyttermått 1180). I vår webbshop anger du höjden på bröstningen med vilket fönster som ska sitta bredvid. Se ritning nedan för mått 10*21-12

Måste man ha säkerhetsglas på helglasade fönsterdörrar?

Det finns en lag som säger att allt glas som går under 60 cm från gångbar yta ska ha säkerhetsglas. Det vanligaste valet av personsäkerhetsglas är härdat men går även att välja till laminerat glas. Samtliga av våra skjutdörrar och fönsterdörrar är som standard utrustade med härdat personsäkerhetsglas. läs mer på boverket vad som gäller för just dig.

Vilka mått kan ni tillverka era fönsterdörrar i trä/aluminum?

Vi erbjuder fria decimeter mått utan kostnad på våra fönsterdörrar från vårt eget varumärke Freja.

Kan man köpa era fönsterdörrar på webben?

Ja det kan man vi har ett brett utbud av fönsterdörrar i olika material som pvc, trä, trä/aluminum. Vi har även fönster, fönsterdörrar, skjutpartier och vikpartier i hel - aluminum där du får skicka in din offertförfrågan till oss för pris.

Är era fönsterdörrar med personsäkerhetsglas?

Ja vi har härdat glas som standard på alla våra fönsterdörrar enligt krav från boverkets lagkrav. 

Katalog Fönsterfint Freja

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned