Meny

PVC fönster

Vi på Fönsterfint är stolta över att kunna erbjuda ett brett produktutbud och många valmöjligheter vid köp av våra PVC fönster. I vårt sortiment erbjuder vi allt ifrån 1-lufts fönster, 2-luft fönster, altandörrar, skjutpartier, fria former där du kan designa efter ditt eget önskemål och mycket mer.

Fönsterfints PVC fönster.

PVC-Fönster, även kallat plastfönster, är idag ett mycket populärt val av fönster och passar till dom flesta typer av hus. Våra PVC- fönster är i stort sett helt underhållsfria och kräver endast minimalt underhåll. Förr i tiden pratade man om PVC-fönster på ett helt annat sätt än vad man gör idag, det hade till och med ett lite skamfilat rykte. I dag är dock efterfrågan på PVC-fönster stor och det har att göra med att de PVC-fönster som vi ser idag är en helt annan typ av fönster än vad som fanns då. Plastfönster eller PVC- fönster  erbjuder många egenskaper som inte vanliga träfönster kan mäta sig med i många fall.


Till att börja med så är PVC-fönster i stort sett underhållsfria. Någonting som gör att du som husägare eller fastighetsägare sparar tid i fråga om skötsel. Glöm bort att ägna din semester åt att måla dina gamla träfönster och ägna din tid till något annat i stället. Våra PVC-fönster är också väldigt energisnåla vilket gör att man sänker sina värmekostnader, som är väldigt aktuellt i dagsläget. Dessa egenskaper kombinerat med en lång livslängd och ett tilltalande pris är en del av faktorerna som har gjort att PVC-fönster har blivit så populärt även i Sverige. I övriga Europa är det nästan uteslutande PVC-fönster som sätts in i sitt boende. 


Varför är PVC fönster bra?

Förr hade PVC fönster mer ett skamligt rykte men med tiden har folk förstått att de har många fördelar och hur bra de faktiskt är. Några fördelar med PVC-fönster är som sagt att de mer eller mindre är underhållsfria och tål tufft klimat som vi har i perioder i Sverige.
Väljer du ett PVC fönster så slipper du lägga tid på att måla dina fönster och kan lägga den tiden på annat istället. Du sparar både tid och pengar på detta men den största fördelen med PVC fönster idag är att de är mycket energisnåla.
Våra fönster har lågt U-värde och därmed mycket bra isoleringsförmåga, detta gäller för hela konstruktionen av fönstret vilket är viktigt att ha i åtanke.
Utöver kvalitét på fönsterna så har de blivit allt mer populära för sin långa livslängd och priset på PVC fönsterna.
 

Är de miljövänliga?

Det är viktigt att notera att PVC fönster kan vara miljövänliga, men det beror på tillverkningsprocessen och materialen som används. Därför är det viktigt att köpa PVC-fönster från en pålitlig tillverkare som använder hållbara tillverkningsmetoder och material. Genom att göra det kan du känna dig trygg med att dina PVC fönster är både miljövänliga och hållbara - och det kan du göra hos oss på Fönsterfint.

Genom att välja en pålitlig tillverkare som använder hållbara tillverkningsmetoder och material kan du vara säker på att dina fönster inte bara är miljövänliga, utan också håller i många år framöver.

 Våra olika PVC-fönster

Vi på Fönsterfint erbjuder ett stort utbud av PVC-fönster med högsta kvalité och attraktiva priser. Utan mellanhänder kan vi hålla dom låga priserna trots den höga standarden som våra PVC-fönster håller. Vi erbjuder tre olika serier för att du som kund ska kunna välja det som passar just ditt fönsterköp. Iglo Classic vår mest populära modell med hög standard och som passar till dom flesta hustyper. Iglo Light vårt fönster för den Nordiska marknaden där man vill ha slimmade profiler som matchar trä-aluminium fönster. Sist men inte minst vårt Iglo Energy fönster som lämpar sig till passiv hus eller nybyggnation där man ställer höga krav på energi. Vi erbjuder ett stort utbud av tillval på våra PVC-fönster och skräddarsyr ofta lösningar som våra kunder inte trodde var möjligt. Hittar du inte det du önskar på vår hemsida så är du välkommen att kontakta oss idag så ser vi till att ta fram en lösning som passar just dig och dina önskemål!

Vad är det för pris på PVC fönster?

Fönsterna kommer i alla former och priser beroende på vad du är ute efter. Vi vill dock förmedla att du hittar de bästa priserna hos oss då vi inte har några mellanhänder och har även låga marginaler. 

Våra PVC fönster är A-klassade och håller hög kvalité samtidigt som vi kan hålla nere våra priser och göra det väldigt prisvärt för dig som kund.
 

Vilka PVC fönster är bäst? 

Vi garanterar de bästa PVC fönster på fönstermarknaden då vi erbjuder ett sortiment från Europas största tillverkare. Våra PVC fönster A-klassade, SP Testade och P märkta vilket värnar om väldigt god kvalitét.
En annan fördel med våra fönster är att vi erbjuder dubbla thermo-glas som standard där vår konkurrens enbart brukar erbjuda ett som standard. Detta gör att isoleringsförmågan blir ännu bättre. 
Med omvärldsfaktorer som ställer till det med höga el-och värmekostnader samt att ekonomin generellt är tuff så kan bra isolerande fönster hjälpa till här. Dessutom har du som kund 10 års garanti på hela konstruktionen.
 

Vad är skillnaden på de olika fönster som Fönsterfint erbjuder?

Fönsterfint erbjuder olika typer av luftsfönster för att passa olika behov och önskemål när ska man ska välja PVC fönster. Här är en översikt över skillnaderna mellan 1-luftsfönster, 2-luftsfönster och 3-luftsfönster:

 1. 1-luftsfönster - Detta fönster har en enda glasruta och en enkel öppningsmekanism som gör det enkelt att öppna och stänga. 1-luftsfönster passar bra för mindre utrymmen där ventilation inte är ett stort problem, som i källare eller förråd.

 2. 2-luftsfönster - Detta fönster har två glasrutor och kan öppnas på två olika sätt. Det kan antingen öppnas på traditionellt sätt genom att det öppnas uppåt eller neråt eller så kan det öppnas från sidan. 2-luftsfönster ger en god ventilation och passar för de flesta typer av rum.

 3. 3-luftsfönster - Detta fönster har tre glasrutor och öppningsmekanismen är mer komplex än för de tidigare nämnda fönstren. 3-luftsfönster ger en mycket god ventilation och är idealiska för rum där luftcirkulationen är extra viktig, som i kök eller badrum.

 4. Bottenhängda PVC-fönster är en annan typ av fönster som Fönsterfint erbjuder. Dessa fönster öppnas genom att den nedre delen av fönstret lyfts uppåt medan den övre delen förblir stängd. Denna öppningsmekanism ger en god ventilation samtidigt som det ger en ökad säkerhet då fönstret inte kan öppnas mer än en viss höjd.

Har ni ytterligare frågor är ni väkomna att skicka in en förfrågan till info@fonsterfint.se så bokar vi in en tid för ett hembesök där vi går igenom allt på plats med dig.

Varför våra PVC fönster?

 • Ledande inom fönstermarknaden och en av Europas största tillverkare.
 • A-klassat. SP Testade och P märkta värnar om kvalité
 • Snabba leveranstider.
 • Serviceavtal vilket är en stor trygghet både för dig och Fönsterfint.
 • Dubbla thermo glas (isolerglas) som standard – många konkurrenter har bara ett som standard.
 • Värnar om kvalité, säkerhet, trygghet och miljöpåverkan.
 • Utvärderade egenskaper som verkligen är testade för det nordiska klimatet
 • Eget modernt forsknings och utvecklingscenter.
 • Alla beslag är från världsledande MACO
 • 10 års garanti på hela konstruktionen.

Frågor & Svar

Vad är ett u-värde?

U-värde betecknar PVC fönstrets isoleringsförmåga. Ju lägre u- värde det är på på produkten desto bättre isolering. Det som är viktigt att kontrollera är att u-värdet gäller för hela fönster konstruktionen och inte bara glaset. 

Är Pvc fönster miljövänligt?

Våra Pvc fönster är 100% återvinningsbara och innehåller inget bly som vissa leverantörer använder sig av. Man slipper underhåll som slipning och målning vilket sparar in både pengar och miljö. U-värdena är oftast bättre på plastfönster och det blir lägre energiförbrukning  vilket sparar både miljö och kostnad.

Vad är leveranstiden?

Våra pvc fönster har normalt en leveranstid på 2-4 veckor när det är vita standardfönster som beställs. Vid special beställningar som kulör runda fönster m.m. tillkommer det några veckor på leveranstiden.

Hur kan ni hålla så bra priser?

Vi kan hålla ett så lågt pris på våra pvc fönster eftersom vi inte har några mellanhänder och har låga marginaler. Vi har rätt pris direkt til dig som köpare och alla våra pvc fönster är A-klassade och håller absolut högsta kvalitè men ändå till ett privärt pris.

Varför blir det kondens på fönsterna?

Kondens på utsidan av pvc fönstret betyder egentligen bara att du har köpt ett väldigt bra isolerat fönster och är inget farligt.  Där tränger nästan ingen värme ut från insidan till fönstrets yttre glas vilket innebär att det yttre glaset kan bli kallare än utomhusluften och kan då bildas kondens. Framförallt uppstår det kondens under korta tider vår och höst och försvinner normalt när solen kommer fram och värmer upp fönsterrutan.  Är det något du tycker är ett stort problem erbjuder vi kondensminskande glas som tillval på vissa fönsterprodukter.

Kondens på insidan av pvc fönstret kan innebära att det är dålig ventilation i rummet där fönstret sitter och behöver då åtgärdas så att ventilationen blir tillräcklig. När man byter ut sina gamla fönster till nya med högt isolervärde kan det vara bra att beställa fönsterna med spaltventiler för att få in mer luft.

Kondens mellan glasen behöver glaskassetten bytas ut.

Kan man få dolda gångjärn?

Ja det går att få dolda gångjärn på våra pvc fönster för en extra kostnad.

Gulnar pvc fönster?

Nej våra pvc fönster gulnar inte och är den mest felaktiga uppfattningen av pvc fönster. Våra pvc fönster är A-klassade och innehåller bara bara bra plaster som är extremt uv beständigt. Fönsterna är godkända för den Svenska marknaden och är testade på RISE föredetta SP Sveriges tekniska forskningsinstitut. Fönsterna har även testats på IFT Rossenhim och på Norsk dörr och fönsterkontroll. 

Drutex Iglo5 Classic

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned

Drutex Iglo light

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned

Drutex Energy classic

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned