Meny

Skjutpartier PVC

PVC skjutpartier från marknadsledande Drutex

Ute efter nytt skjutparti?

Går du i tankarna på att köpa ett nytt skjutparti? Att invester i hållbara och högkvalitativa skjutpartier hos oss på Fönsterfint är en smart investering. Vi har skjutdörrar, Lyft/glid partier i  dom flesta material. I vår webbshopp hittar du skjutpartier i pvc, trä eller trä/aluminium. Vi har 2-delade och 4-delade skjutpartier men även andra lösningar går att få.  Vi har även skjutpartier i ren aluminum att erbjuda. Skicka in din förfrågan till info@fonsterfint.se om du inte hittar vad du söker på vår e-handel så hälper någon av våra duktiga säljare er att ta fram rätt lösning.

Skjutpartier i PVC är ett bra val

Vi erbjuder ett brett  sortiment av skjutpartier i pvc allt från lite enklare skjutpartier till våra premium HS skjutpartier som verkligen sticker ut på marknaden. 

Ett skjutparti förändrar och öppnar upp ditt hus och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Med vårt pvc lyft/glid parti HS kan man göra ända upp till 6 meter i ett stycke och står  emot vårt krävande klimat. Våra pvc skjutpartier är prisvärda och håller väldigt hög kvalité  på allt från plast till mekanism.

Underhåll av skjutparti i PVC

När vi talar om minimalt underhåll syftar vi på det faktum att PVC-skjutdörrar till skillnad från traditionella skjutpartier i trä varken behöver målas om eller tas om hand överlag mer än att de ibland behöver rengöras och mekaniken smörjs upp i alla fall en gång om året. När du rengör ditt skjutparti i PVC är det dock viktigt att komma ihåg att kemikalier av något slag aldrig bör användas vid rengöring då detta kan skada fönsterytan. Istället kan du använda dig av ljummet vatten och lite grön såpa, vilket i många fall räcker alldeles utmärkt. För de lite drygare fläckarna fungerar diskmedel också bra.

2-delat skjutparti pvc

Våra 2-deladade skjutpartier öppnas i sidled  och glider på insidan där du kan välja om den ska skjutas åt höger eller vänster. Skjutdörren kan även sättas i ett vädringsläge även kallat dreh kipp som är mycket omtyckt av våra kunder . Detta är skjutdörrar som är väldigt prisvärda och tillverkat av underhållsfri PVC som lämpar sig både i fasad och uterum. Skjutdörren kan utrustas med självstängande funktion (rekommenderas vilket underlättar öppning och stängning. Dörrbladet öppnas och hamnar i ett inre spår och glider lätt på skenorna. Vid stängning går dörrbladet in i ett vädringsläge som sedan stängs med handtaget. våra PVC skjutdörrar i serien Iglo5 classic och Iglo light är nästintill underhållsfritt, vilket gör våra skjutpartier i PVC till ett lyckat köp. Skjutdörrarna kan designas i vår webbshop med olika glas, handtag, kulörer och mycket mer. Välj till fast i fast för att linjera skjutdörren med det fasta fönstret för ett enhetligt utseende. Hittar du inte vad du söker i vår webshopp är du varmt välkommen att kontakta oss för rådgivning/offert.

Hos Fönsterfint beställer du måttanpassade pvc skjutpartier utan extra kostnad.

4-delat skjutparti pvc

Våra 4-deladade skjutpartier öppnas i sidled  och glider på insidan. Det är två skjutdörrar i mitten och ett fast fönster på varje sida. välj vilken av dörrarna som ska vara gångdörr (öppnas först). Skjutdörren kan även sättas i ett värdringsläge även kallat dreh kipp som är mycket omtyckt av våra kunder . Detta är skjutdörrar som är väldigt prisvärda och tillverkat av underhållsfri PVC som lämpar sig både i fasad och uterum. Skjutdörren kan utrustas med självstängande funktion (rekommenderas vilket underlättar öppning och stängning. Dörrbladet öppnas och hamnar i ett inre spår och glider lätt på skenorna. Vid stängning går dörrbladet in i ett vädringsläge som sedan stängs med handtaget. våra PVC skjutdörrar i serien Iglo5 classic och Iglo light är nästintill underhållsfritt, vilket gör våra skjutpartier i PVC till ett mycket bra val. Skjutdörrarna kan designas i vår webbshop med olika glas, handtag, kulörer och mycket mer. Välj till fast i fast för att linjera skjutdörren med det fasta fönstret för ett enhetligt utseende. Hittar du inte vad du söker i vår webshopp är du varmt välkommen att kontakta oss för rådgivning/offert.

Hos Fönsterfint beställer du måttanpassade pvc skjutpartier utan extra kostnad.

2-delat HS lyft-glid skjutparti pvc

Premium kvalité för den mest kräsna

2-delat Lyft-Glid skjutparti är en exklusiv skjutdörr tillverkad av högklassig underhållsfri PVC. Glider lätt och är enkelt att öppna även för den minsta familjemedlemmen. Partiet består av 2 delar med ett fast fönster och en dörr som är skjutbar.  Välj om du önskar att skjutdörren ska öppnas från vänster eller höger beroende på vad som passar bäst.  Dessa skjutdörrar i PVC är underhållsfria och varken ruttnar, gulnar eller missfärgas. Det gör PVC till ett bra val vid utsatta lägen. Samtliga skjutdörrar är helisolerat för fasad och har låga u-värden. Tröskeln och partiets höjd kan sänkas ner för att få en låg trösekel som inte är ivägen när man går. Välj mellan olika tillbehör som glas, handtag, kulör eller något annat. Skräddarsy ditt skjutparti i vår fönsterbyggare och hittar du inte vad du söker online är du varmt välkommen att kontakta oss för rådgivning/offert.

Hos Fönsterfint beställer du måttanpassade pvc skjutpartier utan extra kostnad.

4-delat HS lyft-glid skjutparti pvc

Premium kvalité för den mest kräsna

4-delad Lyft-Glid skjutdörr är en exklusiv skjutdörr tillverkad av högklassig underhållsfri PVC. Glider lätt och är enkelt att öppna även för den minsta familjemedlemmen. Partiet består av 4 delar: Fast-dörr-dörr-fast. Det gör att du får en stor öppning i mitten utan någon stående post när båda dörrbladen är öppnade. Välj om du önskar ha gångdörr på vänster eller höger beroende på vad som passar bäst i ditt boende. För att öppna båda dörrbladen måste gångdörren öppnas först innan du kan öppna den andra. Dessa skjutdörrar i PVC är underhållsfria och varken ruttnar, gulnar eller missfärgas. Det gör PVC till ett bra val vid utsatta lägen. Samtliga skjutdörrar är helisolerade för fasad och har låga u-värden. Tröskeln och partiets höjd kan sänkas ner för att få en låg tröskel som inte är i vägen när man går.

Hos Fönsterfint beställer du måttanpassade pvc skjutpartier utan extra kostnad.

Frågor & Svar

Är våra PVC profiler blyfria?

Alla våra PVC profiler är 100% blyfria.

Hur mäter man sina fönster?

Hur man mäter sina fönster?

Modulmått?  

När man mäter modulmått är det hålet i väggen  som man ska mäta. Får man ett mått som är 1000mm * 1000mm  så dras det automatiskt av 20mm på det måttet för att ha möjlighet att isolera och justera sina fönster på ett korrekt sätt ( Modulmått 10*10=980mm*980mm ).  Innan beställning rekommenderar vi att man lossar foderna så man kan mäta mer exakt.  Vid beställning i vår webbshop har du även möjlighet att skriva in egna specialmått (karmyttermått) utan extra kostnad.  Är du osäker så rekommenderar vi alltid att du anlitar en fackman. 


Varför välja ett PVC skjutparti?

Skjutpartier i PVC är helt underhållsfritt och ruttnar aldrig.  Du slipper att måla om och har mer tid till annat, Våra skjutdörrar i serien iglo5 classic och light  har slimmade profiler och har samma karmsystem som våra pvc fönster.  Vill du ha riktigt stora skjutpartier har vi vår serie HS som är ett lyft/glid parti med premium känsla. Skjutaprtier i PVC är mycket prisvärda och kostar i regel mycket mindre än ett skjutparti i trä trä/aluminium.

Vad är leveranstiden?

Våra pvc fönster har normalt en leveranstid på 2-4 veckor när det är vita standardfönster som beställs. Vid special beställningar som kulör runda fönster tillkommer det några veckor på leveranstiden.

Gulnar pvc skjutdörrar?

Nej våra pvc fönsterdörrar gulnar inte och är den mest felaktiga uppfattningen av pvc fönster. Våra pvc fönster är A-klassade och innehåller bara bra plaster som är extremt uv beständigt. Fönsterna är godkända för den Svenska marknaden och är testade på RISE föredetta SP Sveriges tekniska forskningsinstitut. Fönsterna har även testats på IFT Rossenhim och på Norsk dörr och fönsterkontroll. 

Måste man ha säkerhetsglas på helglasade skjutpartier?

Det finns en en lag som säger att allt glas som går under 60 cm från gångbar yta ska ha säkerhetsglas. Det vanligaste valet av personsäkerhetsglas är härdat men går även att välja till laminerat glas. Samtliga av våra skjutdörrar och fönsterdörrar är som standard utrustade med härdat personsäkerhetsglas. Gå in på boverket för mer information.

Varför blir det kondens på fönsterna?

Kondens på utsidan av fönstret betyder egentligen bara att du har köpt ett väldigt bra isolerat fönster och är inget farligt.  Där tränger nästan ingen värme ut från insidan till fönstrets yttre glas vilket innebär att det yttre glaset kan bli kallare än utomhusluften och kan då bildas kondens. Framförallt uppstår det kondens under korta tider vår och höst och försvinner normalt när solen kommer fram och värmer upp fönsterrutan.  Är det något du tycker är ett stort problem erbjuder vi kondensminskande glas som tillval på vissa fönsterprodukter.

Kondens på insidan av fönstret kan innebära att det är dålig ventilation i rummet där fönstret sitter och behöver då åtgärdas så att ventilationen blir tillräcklig. När man byter ut sina gamla fönster till nya med högt isolervärde kan det vara bra att beställa fönsterna med spaltventiler för att få in mer luft.

Kondens mellan glasen behöver glaskassetten bytas ut.