Meny

Aluminiumfönster

Träfönster med aluminiumbeklädd utsida för bästa livslängd.

Fönsterfints Aluminiumfönster Freja.

Aluminiumfönster även kallat trä/aluminium fönster är egentligen ett träfönster som är beklätt med aluminium på utsidan för att få mindre underhåll och längre livslängd.  Fönstetrfints aluminiumfönster från vårt eget vaumärke Freja går att få med spröjs, mittposter, valfri RAL eller NCS kulör och mycket annat. Vi har dessutom glans 30 på dom flesta kulörerna som standard för att få  träkänslan trots att det är aluminium på utsidan av fönstret. Många stirrar sig blinda på priset vid köp av fönster? Vi på Fönsterfint tycker det viktigaste är vad du får för pengarna så att alla våra kunder känner sig nöjda efter köpet. Garantier, kvalité, service och kunskap från företaget du köper ifrån är en del parametrar att tänka på innan köp. När du har bestämt dig för att byta ut dina fönster är det en investering i ditt boende både i komfort och energisynpunkt. Vi erbjuder även monterat & klart i hela Skåne. Är det något som är aktuellt för dig? skicka i så fall in en  förfrågan till info@fonsterfint.se så bokar vi in en tid för ett hembesök där vi går igenom allt på plats med dig.

Vad är ett aluminiumfönster?

Ett aluminiumfönster är ett fönster där ramen är tillverkad av aluminium. Aluminium är ett lätt, starkt och hållbart material som passar bra till fönsterramar. Aluminiumfönster är också populära på grund av deras moderna och eleganta utseende. De är lättskötta och kräver minimalt med underhåll, vilket gör dem till ett bekvämt val för många husägare. Eftersom aluminium är ett väderbeständigt material är aluminiumfönster också mycket motståndskraftiga mot rost och korrosion. Detta betyder att de kan hålla i många år utan att behöva bytas ut eller repareras.

Vad är fördelarna med ett aluminiumfönster?

Aluminiumfönster har flera fördelar som gör dem till ett populärt val bland kunder. En av de största fördelarna är deras hållbarhet. Aluminium är ett starkt och robust material som tål vädrets påverkan, vilket gör att fönstren har en längre livslängd jämfört med andra material. Aluminiumfönster är också lätta att underhålla och rengöra, vilket gör dem idealiska för både bostäder och företagslokaler. Ett annat fördel med aluminiumfönster är deras eleganta och moderna utseende. De kan anpassas efter olika designstilar och finns tillgängliga i olika färger och utföranden. Aluminiumfönster är också mycket energieffektiva eftersom de har god isoleringsförmåga, vilket minskar värmeförlusten och därmed energiförbrukningen i byggnaden.

Aluminiumfönster – klassiska, energieffektiva, och med vackert utseende

Vi på Fönsterfint erbjuder ett stort utbud av aluminiumfönster med absolut högsta kvalité men ändå till attraktiva priser sett till vad du får för pengarna. Fönsterfints aluminumbeklädda träfönster från vårt eget varumärke Freja tillverkas i dom småländska skogarna, från en av Europas största tillverkare på fönster och ytterdörrar Inwido. Med tillverkning och försäljning utan mellanhänder kan vi hålla dom låga priserna trots den höga standarden som våra aluminiumfönster håller. Med vårt produktutbud på aluminiumfönster i serien Freja har vi dem flesta fönsterlösningarna att erbjuda dig. Passar inte våra aluminiumbeklädda träfönster in från vårt eget varumärke Freja så har vi även aluminiumfönster från många andra stora leverantörer att tillgå. Skicka i så fall in din förfrågan till info@fonsterfint.se  Vi erbjuder även ett stort utbud av tillval på våra aluminiumfönster och skräddarsyr ofta lösningar till våra kunder. Hittar du inte det du önskar på vår e-handel så är du välkommen att kontakta oss idag så ser vi till att ta fram en lösning som passar just dig och dina önskemål!

Vad ska jag tänka på när jag väljer aluminiumfönster?

När du väljer aluminiumfönster är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att hitta de bästa fönstren för dina behov. Först och främst bör du tänka på vilket syfte fönstren ska ha. Ska de till exempel användas för att öka ljusinsläppet i ditt hem eller för att förbättra ventilationen? Beroende på dina behov kan olika typer av aluminiumfönster vara mer lämpliga.

En annan faktor att överväga är energieffektiviteten. Aluminiumfönster är naturligtvis redan energieffektiva, men vissa fönstermodeller har bättre isoleringsegenskaper än andra. Detta kan vara särskilt viktigt om du vill sänka dina uppvärmningskostnader och minska energiförbrukningen i ditt hem. Vi på Fönsterfint erbjuder endast aluminiumfönster av god kvalitét och till bra priser och kan försäkra dig om att du kommer bli nöjd. 

Varför våra trä trä/aluminum fönster?

  • Svensktillverkat av allra högsta kvalité.
  • Dolda glidbeslag – ger ett mer estitiskt utseende och längre livslängd.
  • SP Testade och P märkta värnar om kvalité.
  • Demonteringsbara tätningslistor.
  • Alla trädetaljer är djupimpregnerade.
  • Över 30 år utan reklamation relaterad till rötskada talar till vår fördel.
  • Säkra fönster
  • Glaspaketen är monterade enligt MTK4, dvs förseglade i alla hörn.
  • Handtag, lås, spröjs monterade vid leverans.
  • Långa garantier värnar om kvalité.

Aluminiumfönster – minst underhåll och bäst livslängd

Aluminiumbeklädda träfönster är ett träfönster som är klätt med aluminium på utsidan för bästa livslängd. Aluminiumfönster är en trygg och bekväm fönsterkonstruktion och Fönsterfints aluminiumfönster är så nära underhållsfria man kan komma. Vi har ett stort utbud av olika modeller av trä/aluminium fönster dels från vårt eget varumärke Freja som kan beställas online i vår webbshopp. Vårt utbud består blandannat av fasta, vrid sidohängda, fönsterdörrar, skjutpartier och mycket mer. Hittar du inte vad du söker i vår webbshop så kontakta oss för offert – rådgivning så hjälper vi dig med ditt val av fönster från start till mål.

Frågor & Svar

Vad är modulmått och karmyttermått?

Modulmått
Måtten på våra aluminiumfönster när du anger modulmått så dras det av 20mm på bredd och höjd för att du ska kunna isolera och justera ditt fönster  Till exempel om väljer ett modulmått 10*10 blir karmyttermåttet 980*980. Modulmått är en standard som alla svenska tillverkare av fönster och dörrar har enats om. Modulmåttet anger storleken på hålet i väggen där fönstret ska monteras.

Karmyttermått

Karmyttermåttet är det faktiska måttet på fönstret som ska vara minst 20mm mindre på bredd och höjd för att få rätt lutning på fönsterbleck, justering av fönstret och kunna isolera bra.

Vi rekommenderar att ta bort foderna så du ser exakt vilket mått som ska beställas. för att kunna mäta exakt innan du beställer. I vår webbshop kan du välja både modulmått och fria mått utan extra kostnad.

Vad är leveranstiden på era fönster?

Normalt har vi en leveranstid på 6-8 veckor på våra aluminiumfönster från serien Freja

Varför ska jag välja fönster av trä/aluminium?

Aluminiumbeklädda fönster där aluminiumet placeras utanför träfönstrets utsida ger ett extra skydd. Aluminium är enkelt att underhålla och behöver normalt bara torkas av när man putsar glasen. Vid andra kulörer än vit kan man behöva vaxa med ett vanligt hårdvax (samma som till bilen) för att säkerställa att lystern blir kvar. Detta ger ett mycket mindre och framförallt enklare underhåll av fönstret.

Varför blir det kondens på aluminiumfönsterna?

Kondens på utsidan av aluminiumfönstret betyder egentligen bara att du har köpt ett väldigt bra isolerat fönster och är inget farligt.  Där tränger nästan ingen värme ut från insidan till fönstrets yttre glas vilket innebär att det yttre glaset kan bli kallare än utomhusluften och kan då bildas kondens. Framförallt uppstår det kondens under korta tider vår och höst och försvinner normalt när solen kommer fram och värmer upp fönsterrutan.  Är det något du tycker är ett stort problem erbjuder vi kondensminskande glas som tillval på vissa fönsterprodukter.

Kondens på insidan av aluminiumfönstret kan innebära att det är dålig ventilation i rummet där fönstret sitter och behöver då åtgärdas så att ventilationen blir tillräcklig. När man byter ut sina gamla fönster till nya med högt isolervärde kan det vara bra att beställa fönsterna med spaltventiler för att få in mer luft.

Kondens mellan glasen behöver glaskassetten bytas ut.

Vad är ett u-värde?

U-värde betecknar fönstrets isoleringsförmåga. Ju lägre u- värde det är på på produkten desto bättre isolering. Det som är viktigt att kontrollera är att u-värdet gäller för hela fönster konstruktionen och inte bara glaset. 

Hur ska jag göra för att få bort etiketten i karmen?

Etiketten ska inte tas bort för den innehåller en QR-kod som är fönstrets identitet där man kan utläsa när fönstret är tillverkat m.m

Kan man byta aluminiumfönster själv?

Allt hänger på hur händig man är och vilken storlek och produkter det gäller. Vanliga standardfönster klarar dom flesta som här händiga att installera. Det man ska tänka på är att om installationen inte är fackmässigt utfört och det skulle uppstå en reklamationshantering så gäller inga garantier vid ett felmonterat montage. Är du osäker på någonting? kontakta då våra duktiga säljare så svarar dom på dina frågor.

Måste man ha bygglov för att byta aluminiumfönster?

Vid större ingrepp i ett hus utseende som ligger inom detaljplanerat område kan det krävas bygglov, för att vara på säkra sidan kan det vara klokt att kontakta din kommuns bygglovshanteringsavdelning för att få veta vad som gäller just för ditt projekt och hus.

Katalog Fönsterfint Freja

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned