Meny

Takfönster

Fönsterfint erbjuder ett brett sortiment av takfönster från marknadsledande Velux

Pivåhängt Velux takfönster

Köp nu

Topphängt Velux takfönster

Köp nu

Frågor & Svar

Vilka fördelar har takfönster?

Takfönster ger ökat ljusflöde, förbättrar ventilationen och skapar en öppen känsla i rummet. De kan också bidra till energieffektivitet och minska behovet av konstgjord belysning under dagen.

Vilka takfönster finns det?

Hos Fönsterfint erbjuder vi två huvudsakliga typer av Velux takfönster: pivåhängt och topphängt.

Pivåhängt Velux takfönster

Pivåhängda Velux takfönster är utformade för att enkelt öppnas och stängas genom att rotera runt en mittaxel. Denna typ av fönster är perfekt för användare som önskar enkel tillgång för rengöring samt för att maximera ljusinsläppet och ventilationen. Pivåhängda takfönster kan installeras på olika taklutningar och ger möjlighet till frisk luft och optimalt ljus i rummet.

Topp­hängt Velux takfönster

Topphängda Velux takfönster öppnas uppifrån och nedåt, vilket gör att fönstret vinklas inåt och frigör övre delen av öppningen. Denna design är perfekt för att maximera utsikten samtidigt som det tillåter luftcirkulation även när det regnar. Topp­hängda takfönster erbjuder flexibilitet och kan vara ett utmärkt val för rum med begränsat utrymme eller för ökad säkerhet då de kan placeras högre upp på väggen.

Vad ska man tänka på när man väljer ett takfönster?

När man väljer ett takfönster är det viktigt att ta hänsyn till takets lutning, önskad storlek på fönstret, öppningsmekanism, material och energieffektivitet för att hitta det bästa alternativet för ens behov och rummets design.

Kan takfönster vara energieffektiva?

Ja, moderna takfönster är utformade för att vara energieffektiva med isolerade glas och ramar för att minimera värmeförlust och förbättra inomhuskomforten.

Hur underhåller man ett takfönster?

Regelbunden rengöring och inspektion av tätningar och tätningsmedel är viktigt för att säkerställa att takfönstret fortsätter att fungera korrekt och för att undvika problem med läckage eller kondens.

Hur installerar man ett takfönster?

Installationen av ett takfönster bör utföras av professionella för att säkerställa korrekt montering och för att undvika potentiella läckage eller andra problem. Det kräver vanligtvis att taket öppnas och anpassas för att passa fönstret. Vi på Fönsterfint hjälper dig.

Vilka material används för takfönster?

Takfönster kan tillverkas av olika material som trä, aluminium eller PVC, beroende på behoven och önskad estetik.

Finns det olika alternativ för att kontrollera ljusinsläpp och ventilation i takfönster?

Ja, det finns olika alternativ för att kontrollera ljusinsläpp och ventilation, inklusive olika typer av solskydd, mörkläggningsgardiner och automatiserade system för att öppna och stänga fönstret.

Produktguide & Prislista

Här hittar du vägledning och prislista för att hitta rätt takfönsterlösning

Ladda ned

Insparationsbroschyr

Velux takfönster ger dig massor av möjligheter. Här hittar du insparation!

Ladda ned

Takfönster för platta tak

Du som har ett hus med platt tak hittar rätt lösning och inspiration i broschyren nedan

Ladda ned