Meny

Fönsterdörr PVC

Pvc fönsterdörrar från marknadsledande Drutex

Fönsterdörrar PVC – Som håller måttet

Dags för nya fönsterdörrar ut mot altanen? Att invester i hållbara och högkvalitativa fönsterdörrar i PVC hos oss på Fönsterfint är en smart investering. Alla vi som arbetar på fönsterfint har lång erfarenhet av fönsterförsäljning och det är just kombinationen av produkter i världsklass i fråga om hållbarhet och kvalitet, i kombination med ett omsorgsfullt hantverk och utförande som kännetecknar oss på Fönsterfint.

Därför ska du välja fönsterdörrar i PVC

Plastfönster brukade ha ett mindre gott rykte, men med betoning på brukade. Våra PVC-fönster är inte som något annat fönster på marknaden och till skillnad från konventionella PVC fönster kräver de minimalt underhåll och är mer energisnåla samtidigt som livslängden i många fall överträffar vanliga trä trä/aluminium fönster.

Underhåll av fönsterdörrar i PVC

När vi talar om minimalt underhåll syftar vi på det faktum att PVC-fönsterdörrar till skillnad från traditionella trä fönsterdörrar varken behöver målas om eller tas om hand överlag mer än att de ibland behöver rengöras och mekaniken smörjs upp i alla fall en gång om året. När du rengör din fönsterdörr i PVC är det dock viktigt att komma ihåg att kemikalier av något slag aldrig bör användas vid rengöring då detta kan skada fönsterytan. Istället kan du använda dig av ljummet vatten och lite grön såpa, vilket i många fall räcker alldeles utmärkt. För de lite drygare fläckarna fungerar diskmedel också bra.

Inåtgående pvc fönsterdörr

Fönsterdörrar som håller

Pvc fönsterdörr som öppnas inåt är en mycket populär fönsterdörr som har slimmad profil och attraktivt pris. En stor anledning till att våra kunder väljer en inåtgående fönsterdörr i pvc är att fönsterdörren är utrustad med vädringsfunktion även kallat dreh kipp är underhållsfritt och med slimmade karmar. Välj mellan enkeldörrr eller i pardörrsutförande. Vill du att din fönsterdörr ska vara helglasad eller du kanske funderar över att köpa en fönsterdörr med bröstning? valen är många. Välj mellan olika kulörer, glas,trösklar och mycket mer. Hittar du inte vad du söker på vår e-handel eller behöver mer information är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper våra duktiga säljare dig att ta fram rätt lösning.

Hos Fönsterfint beställer du måttanpassade pvc fönsterdörrar utan extra kostnad

Utåtgående pvc fönsterdörr

PVC Fönsterdörrar som öppnas utåt

Utåtgående pvc fönsterdörr i vår profil iglo5 pp mellanprofil. Våra utåtgående fönsterdörrar i pvc har en helt egen profil och utseende om du jämför med våra inåtgående fönster och fönsterdörrar. Med en robustare karm och fler tillval på tillexempel handtag och lås är det här en dörr för dig som vill ha en utåtgående fönsterdörr. Välj mellan enkeldörrr eller i pardörrsutförande. Vill du att din fönsterdörr ska vara helglasad eller du kanske funderar över att köpa en fönsterdörr med bröstning? valen är många. Välj mellan olika kulörer, glas,trösklar och mycket mer. Hittar du inte vad du söker på vår e-handel eller behöver mer information är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper våra duktiga säljare dig att ta fram rätt lösning.

Hos Fönsterfint beställer du måttanpassade pvc fönsterdörrar utan extra kostnad.

Varför Fönsterfints pvc fönsterdörrar?

Fönsterdörrar i pvc från marknadsledande Drutex

  • Ledande inom fönstermarknaden och en av Europas största tillverkare.
  • A-klassat. SP Testade och P märkta värnar om kvalité
  • Snabba leveranstider.
  • Serviceavtal vilket är en stor trygghet både för dig och Fönsterfint.
  • Dubbla thermo glas (isolerglas) som standard – många konkurrenter har bara ett som standard.
  • Värnar om kvalité, säkerhet, trygghet och miljöpåverkan.
  • Utvärderade egenskaper som verkligen är testade för det nordiska klimatet
  • Eget modernt forsknings och utvecklingscenter.
  • Alla beslag är från världsledande MACO
  • 10 års garanti på hela konstruktionen.

Frågor & Svar

Varför välja en fönsterdörr i pvc?

Fönsterdörrar i PVC är helt underhållsfritt och du behöver aldrig måla dörren.  Våra inåtgående fönsterdörrar har slimmade profiler och har samma karmsystem som våra pvc fönster.  En annan fördel är att den inåtgående fönsterdörren även går att tilta i vädringsläge smart och bekvämt. Dom utåtgående pvc fönsterdörrarna har en helt egen profil och har lite robustare karmar och går att få med lite fler val.

Är Pvc fönsterdörrar miljövänligt?

Våra Pvc fönster är 100% återvinningsbara och innehåller inget bly som vissa leverantörer använder sig av. Man slipper underhåll som slipning och målning vilket sparar in både pengar och miljö. U-värdena är oftast bättre på plastfönster och det blir lägre energiförbrukning  vilket sparar både miljö och kostnad.

Måste man ha säkerhetsglas på helglasade fönsterdörrar?

Är det ett nybygge eller tillbyggnad finns det en lag som säger att allt under 60 cm från gångbar yta ska ha säkerhetsglas. Det vanligaste valet av personsäkerhetsglas är härdat men går även att välja till laminerat glas. Samtliga av våra skjutdörrar och fönsterdörrar är som standard utrustade med härdat personsäkerhetsglas.

Hur kan ni hålla så bra priser?

Vi kan hålla ett så lågt pris på våra pvc fönster eftersom vi inte har några mellanhänder och har låga marginaler. Vi har rätt pris direkt til dig som köpare och alla våra pvc fönster är A-klassade och håller absolut högsta kvalitè men ändå till ett privärt pris.

Vad är leveranstiden?

Våra pvc fönster har normalt en leveranstid på 2-4 veckor när det är vita standardfönster som beställs. Vid special beställningar som kulör runda fönster m.m. tillkommer det några veckor på leveranstiden.

Varför blir det kondens på fönsterna?

Kondens på utsidan av fönstret betyder egentligen bara att du har köpt ett väldigt bra isolerat fönster och är inget farligt.  Där tränger nästan ingen värme ut från insidan till fönstrets yttre glas vilket innebär att det yttre glaset kan bli kallare än utomhusluften och kan då bildas kondens. Framförallt uppstår det kondens under korta tider vår och höst och försvinner normalt när solen kommer fram och värmer upp fönsterrutan.  Är det något du tycker är ett stort problem erbjuder vi kondensminskande glas som tillval på vissa fönsterprodukter.

Kondens på insidan av fönstret kan innebära att det är dålig ventilation i rummet där fönstret sitter och behöver då åtgärdas så att ventilationen blir tillräcklig. När man byter ut sina gamla fönster till nya med högt isolervärde kan det vara bra att beställa fönsterna med spaltventiler för att få in mer luft.

Kondens mellan glasen behöver glaskassetten bytas ut.

Gulnar pvc fönsterdörrar?

Nej våra pvc fönsterdörrar gulnar inte och är den mest felaktiga uppfattningen av pvc fönster. Våra pvc fönster är A-klassade och innehåller bara bra plaster som är extremt uv beständigt. Fönsterna är godkända för den Svenska marknaden och är testade på RISE föredetta SP Sveriges tekniska forskningsinstitut. Fönsterna har även testats på IFT Rossenhim och på Norsk dörr och fönsterkontroll. 

Drutex iglo5 classic

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned

Drutex Iglo light

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned

Drutex Energy classic

Bläddra gärna i vår katalog

Ladda ned