Meny

Contura Täljstenskaminer

Täljstenskaminer från marknadsledande Contura

Frågor & Svar

Vad är en Contura Täljstenskamin?

En Contura Täljstenskamin är en typ av vedeldad kamin som har en yttre mantel av täljsten. Täljstenens höga densitet gör att den kan lagra och avge värme under lång tid, vilket gör täljstenskaminer till effektiva värmekällor och ger en behaglig värme i hemmet.

Hur eldar man i en täljstenskamin?

Att elda i en täljstenskamin kräver några enkla steg. Först bör du bygga upp en eld med ved och tända den. När elden brinner väl, stäng luckan och justera luftintaget för att reglera värmen. Täljstenskaminen tar sedan hand om resten och avger jämn värme.

Hur varm blir täljstenskaminen från Contura?

Täljstenskaminer från Contura kan uppnå höga temperaturer, vilket gör dem effektiva för att värma upp stora utrymmen. Temperaturen kan variera beroende på modell och användning, men de kan generellt nå upp till 300-400 grader Celsius.

Hur länge håller värmen?

Contura täljstenskaminer har utmärkt värmelagringskapacitet tack vare täljstenens unika egenskaper. Efter att elden har slocknat fortsätter täljstenen att avge värme under flera timmar, vilket ger en långvarig och jämn värme i ditt hem.

Hur kan jag effektivt reglera värmen från min Contura täljstenskamin?

Du kan reglera värmen genom att justera luftintaget och mängden ved du eldar med. Öppna luftspjället för att öka värmen och stäng det för att minska den. Genom att lära dig att kontrollera dessa faktorer kan du anpassa värmen efter dina behov och förhindra överhettning.

Hur sköter jag om min Contura täljstenskamin?

Skötseln av din Contura täljstenskamin är relativt enkel. Regelbunden rengöring av glasrutan, asklådan och skorstenen är viktigt. Se till att använda rätt sorts ved och följa tillverkarens underhållsanvisningar för att hålla din kamin i toppskick.