Meny

Skorsten

Skorsten/premodul från Contura

Skorsten till din kamin

Premodul modulskorstenar är ett helhetssystem, från anslutningen på kaminen upp till innertaket och takgenomföringen. Vår modulskorsten är modern och tillverkad i stål som matchar din kamin och din inredning. Låt skorstensröret bli en inredningsdetalj; välj mellan svart, grått och vitt för insidan av huset. Den utvändiga skorstenshuven och infästningen finns i svart eller tegelröd färg. Modulskorstenar från Premodul är en helhetslösning. Svensktillverkat från Contura med 25års garanti

Skorstensberäknaren

Beräkna priset på din skorsten

Fyll i dina måttuppgifter, så får du en komplett skorstenlösning med pris. Klicka på bilden  för att öppna skorstenberäknaren. Bygg din skorsten och skicka in underlaget och dina uppgifter till oss för offert/order.  

Beräkna din skorsten

Installationsalternativ för kamin med skorsten

1) Kamin med helisolerad vinklad skorsten.
2) Skorstenen är monterad genom yttervägg och längs fasaden och genom taket.
3) Fristående vinkelmodul bakom kaminen.
4) Rakt upp från kaminen. På andra våningen har en annan färg valts på skorstensröret.
5) skorstenen är monterad genom yttervägg och i vinkel längs fasaden och utanför taket.
6) Kamin med halvisolerad vinklad skorsten.
7) Kamin ansluten med T-modul
8) Monterad genom ett platt tak och vidare upp längs en fasad.

Tilluftsskorsten - med inbyggd tilluftskanal

Skorsten med tilluft

En kamin behöver luft för att fungera korrekt. I nya, täta hus kan det finnas för lite förbränningsluft i rummet och kaminen behöver därför luft som tillförs på annat sätt. Detta kan ske genom en kanal i golvet, genom en yttervägg eller genom en skorsten med tilluftskanal. Genom att välja en skorsten med tilluftskanal, är det möjligt att placera kaminen och skorstenen där det passar bäst.

*Tillval

Välj kulör på din skorsten

Välj rätt kulör på ditt skorstensrör för att matcha din eldstad eller skapa en inredningsdetalj i ditt hem. Skorstensrören finns i tre standardfärger: svart, grått och vitt. Kontakta gärna våra duktiga säljare för rådgivning.

Skorstenshuv

Välj vilket utförande du vill ha på din skorstenshuv

Premodulskorstenen har ett genomtänkt yttertakspaket där i princip allt ingår. Detaljerna är lackerade i svart eller tegelröd färg och helhetsintrycket blir därmed enhetligt och elegant. Premodulskorstenen har två alternativa lösningar i sitt yttertakspaket, antingen kan du välja en fyrkantig eller rund skorstenshuv till din skorsten. Skorstenen måste alltid vara minst en meter hög över taktäckningen, och aldrig sluta nedanför taknockens höjd.

Skorsten till din kamin och ditt hus

Premodul skorsten toppmonterar du antingen direkt på kaminen eller ansluter du den bakåt med en fristående skorstenslösning. Våra skorstenar passar de flesta kaminer och eldstäder på marknaden. Premodul skorsten får dras nära brännbart material och du kan välja mellan att ha den synlig eller bygga in den i ett omslutande schakt. Du behöver ingen murstock för eldstaden, så kaminen kan placeras där du får maximalt med mys. Skorstenen är flexibel och kan vinklas och dras snett inomhus så att du kan montera skorstenen på det snyggaste sättet. Premodul kan också monteras på husets yttervägg. Illustrationen nedan visar möjliga monteringar av kamin med skorsten.

Skorsten till din kamin och ditt hus
Premodul skorsten toppmonterar du antingen direkt på kaminen eller ansluter du den bakåt med en fristående skorstenslösning. Våra skorstenar passar de flesta kaminer och eldstäder på marknaden. Premodul skorsten får dras nära brännbart material och du kan välja mellan att ha den synlig eller bygga in den i ett omslutande schakt. Du behöver ingen murstock för eldstaden, så kaminen kan placeras där du får maximalt med mys. Skorstenen är flexibel och kan vinklas och dras snett inomhus så att du kan montera skorstenen på det snyggaste sättet. Premodul kan också monteras på husets yttervägg. 

 

Övergång teleskop och teleskopmudul

ÖVERGÅNG TELESKOP MED UPPHÄNGNING
Övergången gör det möjligt att förmontera skorstenen vid nybyggnation. Övergång teleskop med upphäng monteras i bjälklaget. Det påskyndar installationen av både skorsten och kamin.

TELESKOPMUDUL
När huset är klart, kan du koppla in valfri kamin med hjälp av teleskopmodul. Enkelt och bra.

T-modul och halvisolerad vinkelmodul

T-MODUL
Med en T-modul har du möjlighet att installera två kaminer till samma skorsten.

HALVISOLERAD VINKELMODUL
Med halvisolerade skorstensvinklar kan du sidoförskjuta skorstensdragningen i samma rum som kaminen, för att undvika ett hinder. Modulen finns i 45 graders vinkel och i svart, grå eller vit färg.

Fullisolerad skorstensmodul i bjälklaget

Med Premodul placeras övergången mellan halvisolerad startmodul och fullisolerad modul i bjälklaget, så att skorstenen har jämn diameter hela vägen upp till innertaket.

Fristående skorstens-vinkel

Med hjälp av fristående vinkel kan du bygga in skorstenen i ett schakt eller dra skorstenen genom en innervägg och låta den gå upp på andra sidan väggen.


Utvändig extern skorsten

Om du inte har möjlighet att dra skorstenen invändigt, kan du använda dig av vår utvändiga skorsten. Placera kaminen vid en yttervägg och dra skorsten utmed fasaden upp till nocken.


Varför välja skorsten från oss?

Svensktillverkat med kvalité

  • Ledande svensktillverkade skorstenar från Contura
  • Tillverkat i Småland sedan 1965
  • Enkel installation
  • Vi är Contura partner - utökat sortiment och stor produktkunskap i butiken
  • Anpassad design med diskreta skarvar
  • Värnar om kvalité, säkerhet, trygghet och miljöpåverkan.
  • Utvärderade egenskaper som verkligen är testade för det Svenska klimatet.
  • Färgmatchning till Contura kaminer
  • 25års garanti värnar om kvalité
  • Högsta säkerhet

Byt ut din gamla kamin och skorsten

Se filmen om att välja rätt kamin och skorsten